Grăbiți-vă la înarmare

Au fost câteva decenii în care cursa înarmărilor se credea că va stoarce toate resursele țărilor care se luptau între ele la modul rece… pentru supremație militară. Da, e limpede că fac referire la războiul rece dus de cele două superputeri ale sfârșitului de secol douăzeci care se separaseră, în multe feluri, dar mai ales la nivel ideologic, adică al gândirii. Și ce imagine mai bună a separării decât cortina de fier?
Așa că cei doi președinți au început să schițeze tratative de limitare a înarmării la început, de echilibrare a puterii de foc mai pe urmă, iar când au realizat că această cursă ridicolă nu duce la nimic decât la cheltuieli inutile, au hotărât dezarmarea.
În fine, nu fac politică aici, nici măcar considerații pe teme militare, dar vreau să vorbesc totuși de o înarmare la care dacă ar alerga, și încă grăbiți cât mai mulți, am vedea o reală schimbare în lumea aceasta.

Da, înarmarea mea nu costă nimic decât bunăvoință! Și totuși cât de greu se găsește moneda aceasta.
Este vorba de înarmarea cu un fel de gândire superior.
Of, iarăși cu vorbe mari? Iarăși cu expresii de felul superior, cel mai bun și alte expresii superlative?
Da! Pentru că felul de gândire cu care recomand să se înarmeze toți astăzi este cel perfect, pentru că provine de la Cel Perfect, adică Isus.

Iată ce zicea Petru celor ce începuseră să sufere prigoană pentru Numele Domnului Isus:
Astfel, deci, fiindcă Hristos a pătimit în trup, înarmaţi-vă şi voi cu acelaşi fel de gândire. Căci Cel ce a pătimit în trup, a sfârşit-o cu păcatul;
1Pet 4:1

2  pentruca, în vremea care-i mai rămâne de trăit în trup, să nu mai trăiască după poftele oamenilor, ci după voia lui Dumnezeu.

Cu alte cuvinte, dacă suferim pentru Dumnezeu, de ce să nu abordăm problema acestei suferințe în același mod cu Isus?
Și dacă aș duce ideea aceluiași fel de gândire și în alte situații ale vieții, unde am ajunge?
De pildă, când nu pot să iert, când văd răutate și fățărnicie în jurul meu, când văd egoism și lăcomie, când văd depravare și violență, imoralitate și desfrâu, necrdință și lipsă de cel mai elementar bun simț, în toate aceste situații să caut ce ar fi gândit Isus despre ele, ce ar fi făcut și ce nu, și în ce măsură s-ar fi inplicat în încurcături în care noi suntem prinși astăzi în mod curent?
Da, oamenii ne spun cum să gândim, cum să abordăm situațiile variate ale vieții, avem brain storming, avem gândire pozitivă, avem master mind groups, însă câți oameni și-au pus inima să cerceteze felul de gândire a lui Isus?
Petru vorbește despre asta, căci el o făcea cu siguranță, Pavel o făcea la fel, căci vorbește chiar în Filipeni 2 spunând despre a căuta folosul altora că este un gând care era și în Hristos. Ce alte gânduri credeți că mai erau în mintea Sa? Unele trebuie să fie clar redate pe paginile Evangheliilor iar altele se deduc.
Însă de
Îndată ce cineva începe să se înarmeze la modul curent cu același fel de gândire ca Isus lucrul acesta devine atât de evident ca un far pe un vârf de stâncă!
Oamenii ar vrea să trăim după principile lor, sau poate mai bine zis după lipsa lor de principii, ar vrea să ne insufle propriile concepții de viață, însă Isus spune că odată ce a suferit crucea, există o cale pe care nu poți și nu trebuie să o mai eviți. Este voia lui Dumnezeu. El a suferit pentru noi după voia lui Dumnezeu, a înviat, și S-a înălțat la cer, dar chiar și după aceste experiențe supranaturale și extraordinare El nu se oprește din a căuta voia lui Dumnezeu, și lucrând cu Acesta, contribuie la mângâierea și sfințirea noastră.
Căci El știe, că dacă pe El l-au prigonit, vor face-o și cu noi, dacă pe El L-au respins, ni se va întâmpla și nouă. Dar e valabilă și cealaltă față a monedei. Dacă pe El L-au primit și L-au cinstit, și cu noi o vor face.
Așadar, în timpul care ne-a mai rămas, până nu vom fi capitulat ieșind din lupta vieții învinși, să ne grăbim la ne înarma cu același fel de gândire ca Isus, în orice situație a vieții, iar aceasta ne va garanta victoria. Căci victorioși sunt acei ce vor fi suferit până la capăt pentru Numele Lui, după ce și-au spălat hainele în sângele Mielului.
Sfinți sunt aceia care gândesc ca Isus în permanență.
Iată cu adevărat un exercițiu de brain storming!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.